COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 06.04.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 ore, a suspectului C. C., instructor auto și profesor de legislație rutieră al unei școli de șoferi de pe raza mun. Vaslui, pentru săvârșirea a opt infracțiuni de trafic de influență, prevăzută de dispozițiile art. 291 Cod penal, cu aplicarea art. 38 Cod penal.

          Faptele pentru care s-a dispus măsura reținerii constau în aceea că în perioada decembrie 2014-iulie 2015, acesta a pretins și primit de la un număr de patru persoane de pe raza județului Vaslui, sume de bani cuprinse între 2000 lei și 4000 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Vaslui și asupra polițistilor examinatori, pentru ca persoanele menționate să fie declarate admise la susținerea examenului auto, fără îndeplinirea condiților legale.

De asemenea, suspectul C.C. a pretins și primit de la un număr de patru persoane de pe raza județului Vaslui, sume de bani cuprinse între 2000 lei și 4000 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra medicilor din cadrul Spitalului Militar Galați, mai exact din cadrul comisiei de examinare medicală în vederea admiterii în Structurile Ministerului Apărării Naționale.

În cauză, actele de urmărire penală sunt efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vaslui.